10 all time favourite IKEA kindermeubels en accessoires

10 all time favourite IKEA kindermeubels en accessoires

Bij Ikea kun je prima terecht voor kindermeubels of overige producten die mooi en handig zijn met zo’n kleintje.

Welke 10 zijn nou de echte aanraders en (bijna) klassiekers?

pictures ikea top 5 kids

 

 

 

1)  de Lillabo treinset. Deze uitbreidbare treinset is van hout en lekker robuust. Je bouwt hem uit met tunnels en  bruggetjes. En wat ook fijn is, is dat hij te combineren valt met de Brio treinset die nog net iets stijlvoller is en over nog veel meer voertuigen en uitbreidingsmogelijkheden beschikt. Gespot… de treinset vastgelijmd op een muur, onweerstaanbare muurversiering voor de kleine machinisten onder ons.

2) Het Bekväm opstapje/krukje. Ideaal voor de kids om bij de kraan te kunnen. Je kunt hem ook in neutraal hout kopen en zelf in een passend kleurtje schilderen

3) Stuva het opbergbankje. Onderdeel van het kastensysteem Stuva. Maar zo’n bankje met grote lade op wieltjes is ideaal voor snel opruimen. Nu ook verkrijgbaar met zwart front en het Stuva systeem is onlangs enorm uitgebreid met nog veel meer opties en combinaties.

4) het Duktig kinderkeukentje. Want oh wat is die leuk en ook nog eens van hout in neutrale hout en wittinten. Is dus niet zo’n stijlverpester als hij in de gemiddelde woonkamer staat. En ja, neem ook maar die kleine pannetjes en groentes erbij, je wilde dat je zelf weer kind was.

5) de schilderijplankjes Ribba. Perfect voor elke kamer. Hierop zet je de mooiste kinderboekjes, een ingelijste illustratie, een zwartwitfoto, een leuk autootje. Zo creeëer je snel een mooi leeshoekje en geeft het je een perfect platform om de mooiste accessoires en plekje te geven

Trofast opbergsysteem. Superhandig opbergen

 

 

6) Het Trofast opbergsysteem. Open kasten waarin je plastic bakken als lades schuift. Ideaal om lekker op te ruimen of eruit te pakken.

De schuifbakken zijn in verschillende kleuren en maten te koop. Je kunt ook een basiselement binnen in een kledingkast of buffetkast zetten. Zo is het helemaal uit het zicht, maar maak je toch gebruik van het handige systeem.

Rast kast beplakt met vrolijke print

 

 

 

 

7) Rast het onbehandeld massief houten ladenkastje. Zo’n compacte ladekast is altijd praktisch. Geef hem een mooie kleurtje en hij past binnen elke kinderkamer. Door z’n ontzettend lage prijs (voor een massief houten meubel) zie je hem nu in veel kamertjes terug.

 

 

de Svinga, heerlijk schommele

 

 

 

 

8) de Ikea PS Svinga. Ook mooi om naar te kijken. Een hangstoel met gebogen vorm waar je heerlijk in kunt schommelen en weg kunt kruipen met een boekje. tot 100 Kg, dus zelfs de meeste ouders kunnen hiervan genieten.

 

 

Kura bed met lekker wegkruiphoekje eronder

 

 

 

 

 

 

 

9) Kura. Is het een hoogslaper, een hemelbed, een stapelbed, een huisje, een… Tja het is alles in één. Een omkeerbaar bed-ombouw. Je kunt zelfs stickers kopen die het bed omtoveren in een kasteel of een aquarium of een….

 

 

Antilop kinderstoel. Altijd handig

10) de Antilop kinderstoel. Het is niet het meest mooie stoeltje, maar ontzettend handig en goedkoop. Lichtgewicht, gemakkelijk te demonteren en daarom mee te nemen. Je kunt er ook een tafelblad op zetten. Gemakkelijk schoon te maken, buiten te gebruiken en je kunt je dreumes vast zetten, wat… let’s face it, toch allemaal erg praktisch is! (wij hebben hem als extra stoeltje)